Не 9, а 10 години затвор заслужава 19-годишният Деян Цветанов, който заедно с Николай Василев е осъден за убийството на таксиметровия шофьор Валери Спиридонов през март 2017 година. Това реши на втора инстанция Апелативният съд във Велико Търново, като се съгласи с доводите на прокуратурата, че тийнейджърът заслужава по-тежко наказание. На друго мнение бе адвокатът му Людмил Павлов, който пледира Деян да носи отговорност само за грабежа на жертвата и да получи по-лека присъда. Присъдата може да се обжалва и пред последната инстанция - Върховния касационен съд.
Николай бе осъден на 11 години затвор от Окръжния съд в Русе и още тогава заяви, че наказанието е справедливо и няма да го оспорва.
Двамата тийнейджъри седнаха на подсъдимата скамейка, след като на 13 март 2017 година, още като непълнолетни, се упояват с алкохол и наркотици и решават да оберат някого, за да се снабдят с пари за още забавления. В малките часове на нощта наемат 60-годишния таксиметров шофьор, когото преценяват като лесна мишена заради белите му коси, поръчват да ги закара до адрес в Николово и в глухата уличка „Христо Ботев“ започват да действат. Николай го ръга с ловджийски нож, шофьорът успява да избяга, но тийнейджърът го настига и му нанася още 2 удара, единият от които се оказва фатален. След това Николай и Деян претърсват окървавената си жертва, вземат 62.10 лева и бягат, но не след дълго са задържани.