Създадената преди две години русенска фирма „Осмозис България“ е един от призьорите на Националния конкурс „Най-зелените компании в България“, организирано от b2bmedia. Отличията се връчват всяка година и се смятат за признание за отговорен и екологично съобразен бизнес.  
Наградата за второ място в категория „Зелена иновация“ получи управителят на фирмата Тони Николов.
„Тази награда е не само чест, но и отговорност за нас. Ние сме млада компания, но нашата цел е да даваме най-високо качество продукти и да бъдем полезни на повече хора. Ползите от пиенето на чиста и свободна от замърсявания вода са безспорни. Ние в „Осмозис“ вярваме, че осигуряването на пречистена вода в неограничено количество в една компания е част от грижата за комфорта и здравето на служителите“, заяви Николов, получавайки приза.  
„Осмозис България“ е една  от малкото компании в страната, които предлагат ново поколение автомати за вода. Те се монтират към водопроводната мрежа, като водата преминава през система за обратна осмоза и се пречиства от пестициди, хлорамини, хербициди, тежки метали, радиоактивни елементи, флуор и всякакви ненужни примеси.
Автоматите за чиста вода позволяват на компаниите да намалят почти двойно разходите в сравнение с покупката на бутилирана минерална вода. Така се избягва и съхранението в пластмасови бутилки, които отделят различни химикали.
Атоматите за обратна осмоза са разработени от фирмата, но се произвеждат в друга европейска държава по нейна технология и с нейната марка. С тях вече са оборудвани офиси, бизнес и производствени помещения, болници, детски градини и др.