Почти 3 години, след като се заби с аудито си в сградата на централния площад на ъгъла на ул."Борисова" с ул."Константин Иречек", млад шофьор помоли съда да се смили над него и да му върне шофьорската книжка. 
След волни среднощни изпълнения зад волана с висока скорост и вероятни опити за дрифт, завършили катастрофално в прекия смисъл на думата, младежът остави колата си забита в сградата и избяга. По-късно бе намерен и книжката му бе отнета докато положи  проверовъчен изпит. Санкцията отлежава вече трета година и изглежда е непосилно тежка за шофьора, който стигна до съд с искане да бъде отменена и да си получи обратно книжката, без да ходи на изпит.
За инцидента, който стана малко след полунощ на 23 септември 2016 година, живеещият иначе във Великобритания обяснил, че много се бил уплашил, затова си плюл на петите и се прибрал у дома си. 
Състав на Административния съд изтъкна, че няма значение дали е бил стресиран, пиян, дрогиран или нещо друго, тъй като така или иначе е избягал от мястото без да съобщи за инцидента, както закона го задължава. След като изгубил управление над автомобила, той се качил на тротоара и се блъснал в жилищна сграда, по която причинил щети. При подобен сблъсък е възможно да пострадат и хора в самата сграда, което налага още по-голямо основание да остане на място, за да съдейства за установяване на вредите от произшествието, а не да напуска мястото на инцидента без да сигнализира контролните органи, посочиха още магистратите и не върнаха книжката на нарушителя, но решението може да се обжалва.