Младата художничка от Босна и Херцеговина Кристина Чавар показва свои 22 творби, изпълнени със смесена техника и колажи. Изложбата със заглавието „Космически Изгубено съзвездие“ ще бъде открита тази вечер в 18 ч в Художествената галерия на „Борисова“ 39, като специално за повода в Русе пристига и посланикът на Босна и Херцеговина Здравко Бегович. 
РХГ бе отправила покана към Кристина Чавар да направи самостоятелна изложба още миналата година. Нейните работи впечатлиха при участието й в Международното биенале на миниатюрата. 
Темата за космичното вълнува художничката трайно. Преди две години тя откри своя самостоятелна изложба с 25 колажа малък формат в Мостар, която нарече „Космическо проникване“ и пожъна адмирации сред колеги и ценители. Творбите от русенското си самостоятелно представяне авторката е обявила, че ще дари на РХГ и те ще станат част от основен фонд на нейно име.  
Кристина Чавар е родена през 1985 г. в град Добой, завършва живопис през 2008 г. и сакрални изкуства през 2010 г. в Академията за изящни изкуства в Широки Брег като ученичка на проф.Анте Кайнич. Вече има 21 самостоятелни изложби, а от 2016 г. работи във Францисканската галерия и музея в Широки Брег, като се изявява в областта на миниатюрата и илюстрацията.