Интерактивна изложба "DANUrB - Дунавски градски бранд" ще бъде открита в четвъртък от 11 ч в библиотека "Любен Каравелов". Пътуващата експозиция се организира от Агенцията за развитие на човешките ресурси и е част от пилотните дейности по проект DANUrB. Хората и река Дунав от извора до устието и връзките между тях в различни сфери на дейност - това е основният акцент. Той е показан посредством интерактивните елементи: фотографии, които посетителите могат да променят, карти, в които хората могат да се локализират, както и да се включат в увлекателни гео-игри и др.
Русе е последният град в България, където изложбата ще гостува за 10 дни. След това на 1 юли тя ще бъде транспортирана до Букурещ.
На 22 юни в библиотеката ще има занимания за децата, организирани от Агенцията за развитие на човешките ресурси. Най-малките могат да се включат в работилница с конкурс за най-добра детска творба на тема "Дунав по-красиво място утре". По-големите ще съчиняват есе или стихотворение на тема "Дунав - моето днес и моето утре". За всички усърдни и талантливи творци ще има разходка с кораба "Русчук".