Два магазина за авточасти на бул.“България“ и бул.“Тутракан“ са поредните жертви на тайни данъчни клиенти, които проверяват дали за покупките се издават редовни касови бонове, както и за други нарушения. Търговските обекти подлежат на запечатване за срок до 30 дни. В черния списък на НАП влиза и павилион за цветя на „Александровска“. 
Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни се прилага за случаи като неиздаване на касова бележка, „пропускане“ на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или използване на фискално устройство, което не е от одобрен тип, няма изградена дистанционна връзка с НАП или е модифицирано чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти. Мобилните групи данъчни инспектори са много активни и не минава седмица без да хванат някого в нарушение и да му наложат наказателни мерки.
В черния списък вече попадаха какви ли не обекти - от таксита до лекарски кабинети. Но не всички акции на данъчните са успешни, защото някои от санкциите им падат след обжалване в съда.