Както имаме личен лекар, предпочитан нотариус и адвокат, любим магазин, така трябва да имаме и доверен туристически агент, казва собственикът на реномираната туристическа компания „MG Travel“

- Г-н Герасимов, традиционната лятна игра на „Утро“ и „MG Travel“ стартира в понеделник, а победителят ще спечели пътуване до Неапол с избран от него придружител. Какво включва голямата награда и на какво ще се наслади по време на пътуването щастливецът? 
- Голямата награда за тази година в станалата вече традиционна игра на „Утро“ и „MG Travel“ е две нощувки с две закуски в хотел 3 звезди в Неапол и самолетни билети Букурещ-Неапол-Букурещ за двама. Двупосочният трансфер до летище Букурещ и обратно също ще са част от наградата. Всички останали услуги, както и разходи на място, се заплащат от туристите. 
Неапол е разкошен италиански град с много история, невероятна атмосфера от минало и настояще. 
В самия град има много какво да се види, както и да се посетят красивият остров Капри, кокетният Соренто и вулканът Везувий
с археологическия парк Помпей. 
- Как дойде идеята точно за тази дестинация?
- Предлагаме Неапол като голяма награда, защото искаме да привлечем интереса на широката публика към Южна Италия с нейната прекрасна кухня и специфичната южняшка атмосфера, а и защото е една от предлаганите дестинации за групови екскурзии, организирани от „MG Travel“.
- В първите три кръга на играта участниците ще играят за ваучери на стойност 100 лева за хотелско настаняване у нас и в чужбина и за екскурзии на „MG Travel“. От какви екскурзии могат да се възползват, предлага ли „MG Travel“ нова дестинация?
- Всички дестинации са възможни, както и екскурзия по избран от туриста маршрут, като ще доплати разликата в цената на услугата. Повечето ни екскурзии тази година с етикета „Made in MG Travel“ са традиционни: Рим, Неапол, Париж, Барселона, Андалусия и т.н. Всяка година се опитваме да разчупим и да променяме дребни детайли по програмите. 
Нови дестинации тази година са обиколна екскурзия на Канада. Посещават се Монреал, Квебек, Отава и Торонто и още много интересни природни забележителности по маршрута. Интересно за нашите клиенти и ваши читатели е, че тя се изпълнява за първи път с директните полети на Air Canada от Букурещ до Монтреал и от Торонто до Букурещ. 
Друга новост е разкошният коктейл от Австралия и Нова Зеландия. 
Едно прекрасно съчетание на екскурзия с 12-дневен круиз
до Мелбърн, фиордите на Южна Нова Зеландия, както и Северният остров. Екскурзията приключва в Оукланд и се прибираме отново в Букурещ.
- Кога ще се осъществят тези екскурзии?
- Обиколната екскурзия на Канада е продадена и предстои да бъде осъществена през юли. Тези, които изпуснаха тази екскурзия, ще могат да се включат в 2020 г. Нека следят нашите реклами или да се абонират за нашите мейл кампании. Екскурзията с 12-дневен круиз е потвърдена с водач в мое лице, но все още можем да запишем някой желаещ. Началната дата е 16 ноември 2019 г.
- Летният сезон вече започна, какво показват записванията при вас - кои са тази година предпочитаните дестинации?
- Последните десет години, след тоталната инвазия на персонални устройства с операционна система (някой ги наричат смартФони), имам известен отлив от поръчки на почивки от крайни клиенти. Не се оплакваме. Имаме работа, но не можем да сме представителни за това коя е най-предпочитана дестинация. Еднакво продаваме и България, и Гърция, а напоследък и много почивки с чартърни полети до Испания и Италия. Не коментирам турските олинклузив почивки, които си вървят традиционно добре. Но все пак при нас се продават повече почивки в чужбина.
Сега е може би моментът за пореден път да кажа, че в туроператорските фирми цените не са по-високи от интернет платформите, но сигурноста е много по-голяма. Е, ние 
не предлагаме апартаменти и вили без категоризация, защото не можем да гарантираме на клиентите си какво ще получат 
срещу цената, която заплащат, но всички хотели в цял свят могат да бъдат закупени от нас на цени, равни или по-ниски от популярните търсачки! Ние работим с едрови доставчици и редовно обяснявам, че може хотелът да откаже настаняване поради липса на стаи, но при нас да има възможност да се закупят за същия хотел и за търсения период. Полезно е да се знае, нали? Както имаме личен лекар, предпочитан нотариус и адвокат, любим магазин, така трябва да имаме и доверен туристически агент. Харчете парите в родния си град, за да се върнат отново при вас. Бъдете местни шовинисти, за да върви градът ни напред.
- С какво „MG Travel“ се различавате от останалите туристически агенции?
- Това, което ни отличава на пазара на туристическите услуги, е, че сме се съсредоточили в предлагането на по-висок клас и качество самолетни програми, бих казал „бутикови“ на цена над средното ниво. Масов туризъм предлагаме на други колеги, които пък са силни в това. Автобусни екскурзии предлагаме рядко и предимно по поръчка. Тук се сещам да кажа, че празникът на град Синая в северната ни съседка ще е на 13, 14 и 15 септември. В тази връзка ние
предлагаме кулинарен туризъм до този китен планински градец
с една нощувка в хотел „New Montana“ 4 звезди с прекрасни условия за водни спортове и SPA процедури. А любителите на румънската скара ще останат удовлетворени от качеството и разнообразието на предлаганите артикули.
- Планират ли русенци по-рано летните си почивки и какво бихте ги посъветвали - да се възползват ли от ранните записвания и каква отстъпка ще получат?
- Години наред се рекламира ранното планиране на почивки, отпуски и изобщо нормално е всичко да се планира отдалеко, поне в макрорамка в едно семейство! Отстъпките са различни и на тази плоскост си дават среща какви ли не виртуозни маркетолози и фокусници, за да оплетат в хиляди условности примамливи предложения. Но, 
ако игнорираме фоновия шум, истината е, че могат да се получат високи отстъпки, достигащи до 30% 
за почивките в турските курорти и малко по-скромни за нашите хотели в България, но отново не са за подценяване. За екскурзиите възможностите са доста по-малки и в най-добрия случай достигат до 10%! Поради високата конкуренция в ценовия клас, в който сме решили да работим, е много трудно да предложим големи отстъпки за ранни записвания. Не искаме да предлагаме реалната цена на продукта, като цена за ранни записвания и изкуствено да завишаваме цената за „редовни“ резервации. Това го виждаме ежедневно в много телевизионни реклами. При нас търсете високото качество на достъпна цена. Пак клише, но е изпълнено със съдържание. Това ще ви го каже всеки наш клиент, който е ползвал нашите услуги и на която и да е друга агенция по света. 
Наистина сме най-добри в сегмента, в който сме се позиционирали, и в региона, в който работим: град Русе и Североизточна България
 - А какво ще включва календарът с екскурзии на „MG Travel“ за 2020?
- В контекста на въпроса за ранните записвания и ние планираме дългосрочно нашите екскурзии, за да могат хората да се информират и да планират. Нашите редовни клиенти знаят, че се опитваме да планираме с 9 до 12 месеца напред нашите екскурзии. Много скоро ще обявим традиционните дестинации за следващата година. 
До месец ще имаме и една дестинация за Новогодишните празници, която ще е на база допитване до редовните ни клиенти, които са абонирани за нашите мейл кампании. Ако останат места, ще я обявим и за свободна продажба за всички останали желаещи. За 2020, освен традиционните европейски столици, ще предложим отново Канада във втората половина на юли. Поради това, че в 2019 пропуснахме да предложим и реализираме любимите ни групови круизни пътувания, ще наблегнем на тях и планирам поне 4 дати. Първите две ще са още през февруари. Един круиз с тръгване от Дубай и един с тръгване от Маями в Карибско море. Обръщам внимание, че
изцяло съдействаме за визи за САЩ, като до момента имаме един-единствен отказ за виза, подадена от нас
Другите новости ще оставя засега в тайна. Русенци могат да се абонират на сайта на MG Travel, за да получават всички новини за екскурзиите с тръгване от Русе! 
- Какво е най-важното при организирането на едно пътуване?
- Отговорност към продукта и ползвателя му, както и прецизност в детайла! С гордост използвам следните два слогана: „Ние не знаем какво желаете, но можем да го направим за Вас“ и „Най-добрата туристическа агенция в Русе и региона“.