Здравнонеосигурен 48-годишен ром избяга от УМБАЛ „Канев“, където бил настанен, след като се блъснал с мошен мотор челно в лек автомобил.
Инцидентът стана в събота малко след 17 часа на опасния завой между двата разклона за Божичен. Мотористът управлявал мощно кавазаки с английска регистрация в посока Русе, но на левия завой навлязъл в насрещното движение и се забил челно в предницата на русенски „Опел Корса“. От силния удар резервоарът изхвръкнал на метри от мотора, а ромът паднал на земята и си ударил главата. Двете жени в опела на 45 и 50 също са пострадали при катастрофата - едната е със счупена ръка, а шофьорката е с натъртвания.
Тримата са откарани с две линейки в болница „Канев“. Мотористът е настанен в неврохирургия със сътресение на мозъка и травма на гръдния кош. Дежурният екип направил всичко по силите си, за да го стабилизира, въпреки че той нямал здравни осигуровки. След полунощ обаче пациентът очевидно се е почувствал по-добре, събрал си багажа и избягал. Оттук нататък болницата ще си търси парите за лечението му по съдебен ред, но най-вероятно те ще останат за нейна сметка, както става с много други здравнонеосигурени пациенти.