Близо 800 лева над заплатата си е получил общинският съветник от Ветово Пламен Пенчев, затова трябва да ги възстанови на бюджета на община Ветово, реши на първа инстанция Русенският районен съд. Политикът от „Група за Ветово“ е получил средно по около 160 лева повече през 5 месеца от 2017 година, става ясно от съдебното решение.
За неправомерно увеличената заплата на съветника сигнализирали от община Ветово, които поискаха съдът да застави съветникът да върне неполагащите му се пари с лихвите. Експертиза по делото показала, че действително Пенчев е получил 797.89 лева повече - вместо 1708.07 за въпросните 5 месеца е прибрал 2505.96 лева. 
Самият съветник, който е юрист и е декларирал за акцент в работата си стриктно спазване на Закона за местното самоуправление, оспори, че трябва да възстановява парите и цитира Кодекса на труда, в който се казва, че „добросъвестно получени суми за възнаграждение не подлежат на връщане“. 
Съдът обаче прецени, че в случая става дума за получени без основание пари, които трябва да върне на община Ветово. Решението обаче може да се обжалва.