Мира Симеонова, която спечели „Мис Русе 2016“, а след това последваха короните на „Мис Вселена България“ и „Мис Слънчев бряг“, се окичи с още една изключително престижна титла. Тя стана първата „Мис Европа Континентал България“ и беше избрана да представи България на международния конкурс „Мис Европа Континентал“ в Италия. Красивата русенка успя да се пребори в оспорвана конкуренция с останалите участнички в бляскавия конкурс, който се провежда за първи път. Гала шоуто по коронацията беше в сряда вечер в „Рейнбоу Плаза“ и премина в три кръга. Претендентките за титлата първо се появиха с къси панталонки и тениски и шалчета с естествени пера, след това с облекла с фолклорни мотиви на модна къща „Елена Христова“ и на финала с - официални бляскави рокли. 
„Не очаквах да спечеля. Пристигнах в деня на самия конкурс, не се бях настанила и трябваше веднага да ходя на репетиции и да се подготвям. Всичко ми беше хаос, беше ми много напрегнато, но просто си казах - каквото стане. Всичко обаче се нареди и съм изключително доволна. Всеки път е много вълнуващо, емоционално. Никога не ми омръзва да участвам, интересно ми е и затова продължавам с конкурсите“, сподели Мира, която на 16 юни ще празнува 19-тия си рожден ден.
Тази година красавицата завърши Професионалната гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, а в момента е студентка в първи курс на специалност „Медицинска сестра“. Мира иска да открие медицински център и смята, че донякъде тази специалност би й била полезна при извършването на по-сложни процедури. 
Моден мениджър на Мира Симеонова е Божил Николов, който е открил много русенски момичета, които впоследствие са станали известни модели зад граница. През септември той ще поеме управлението на новата модна агенция „Воуг моделс България“, която ще има офис в София.