Русенският административен съд е потвърдил наложената от НАП санкция за запечатване на микробус на фирма „Уонда“, извършващ превоз на пътници по редовна автобусна линия Русе-Червена вода-Ново село-Тетово. Возилото няма да се ползва десет дни, но фирмата е уличена и в други нарушения, така че тази санкция вероятно няма да е последна.
 Случаят, за който „Утро“ вече писа, е от края на март. Тогава двама служители на НАП като тайни клиенти си купили два билета от Русе до Тетово, за което заплатили 5 лева в брой, за което не им били издадени билети. По-късно било установено, че такъв няма и никой от шестте пътници в микробуса. 
С това обаче историята не свършва, защото се оказва, че 12-местният автобус, извършващ по 4 превоза в двете посоки дневно, изобщо няма монтирано, въведено в експлоатация и регистрирано  фискално устройство с изградена дистанционна мобилна връзка с НАП за отчитане на регистрираните продажби и получените суми в брой. Фирмата не е заявявала в НАП и закупуването на билети, няма данни да е използвала електронни билети или абонаментни карти. Така че изглежда практиката е била да се събират само пари в брой без никакъв документ. 
Решението на Административен съд - Русе подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.