Спор за некачествена шпакловка разпалил клиент и майстор, а изходът от него бил кървящо дясно ухо.
Конфликтът се разразил след края на ремонта на къща в Николово, която бригада била наета да стегне. Клиентът останал недоволен от шпакловката и дори маркирал местата, които трябва да бъдат доизкусурени. Майсторът категорично отказал да преправя работата си и така започнал спорът. Недоволният клиент налетял на бой, двамата паднали на пода и дясното ухо на майстора било безмилостно захапано. Така преди време боксьорът Майк Тайсън отмъсти на съперник на ринга, а след това футболистът Луис Суарес повтори упражнението два пъти. До крайност в николовския римейк не се стигнало само заради намесата на брата на майстора, който присъствал н сцената.
На първа инстанция Районният съд наказа побойника с 1500 лева глоба и 3000 лева обезщетение на пострадалия. 
Казусът обаче стигна и до втора съдебна инстанция, която прочете фактите по коренно различен начин. Магистратите изтъкнаха, че колегите им не са обсъдили тезата на сочения за нападател, който обяснявал, че двамата братя му държали тон. Той знаел, че шпакловчикът е осъждан за побои и се чудел защо довел брат си на място, където той нямал работа и се усъмнил, че го чака нещо неприятно. А всъщност до падането на пода се стигнало, след като клиентът бил блъснат и засипан с удари и в крайна сметка „от зор“, с надеждата да се измъкне, захапал ухото на работника. А след случая майсторът заявил, че нямало само него да съдят, а сега и той щял да съди. 
Заради диаметрално противоположните тези, които не са обсъдени в пълнота, Окръжният съд отмени присъдата и върна делото за ново разглеждане на първа инстанция.