Поредни 20 детски площадки в централната част и по кварталите подготвиха за ремонт от общината. Вече е обявена обществената поръчка за избор на фирма, която да се захване със строителните дейности, за които са заделени 528 000 лева. 
Планиран е ремонт на четири детски кътове в централната част - до блок „Поп Андрей“, северозападно от бл.“Съединение“, която е втора поред и е за деца до 3 години, а също до бл. „Строител“, както и детската площадка между улиците „Мостова“, „Хаджи Димитър“ и „Войводова“, която е комбинирана за деца до 12 г. 
На нови съоръжения ще играят децата в квартал „Възраждане“, където ще се обновят площадките до бл. „Ана Вентура“, до „Перущица“ и южно от бл. „Дружба“. Тя ще бъде за деца до 3 години и ще бъде приобщена към вече обновената площадка за деца от 3 до 12 години северно от бл. „Комсомолец“. 
Най-много обновени детски площадки ще има в кв. „Здравец“ - общо пет, които са до блоковете 63, 65, „Марица“, „Николаев“ и „Титов“. 
На обновени детски площадки ще се радват и малчуганите в „Здравец изток“, където е планиран ремонт на кътовете до блок „Ела“ и до „Ния“. От старите детски кътове в „Родина“ ще бъдат обновени тези до блоковете „Люлин“, Странджа планина“ и „Пъстрина“. В „Дружба“ 3 ще се ремонтират площадките до блок 1 и 31, а в „Чародейка“ до бл. 115. 
В момента по тези детски площадки съоръженията са стари, частично деформирани и няма условия за разнообразни игри. Настилките са предимно асфалтови и бетонни, а на част от площадките дори липсват. Заради лошото им състояние и неравностите децата могат да се наранят при игра. Освен това няма ограждания на площадките, а част от тях не са осветени.