Осъден съм като съучастник за притежание с цел разпространение на 5 кг кокаин на територията на Лима, Перу. Никога не съм осъждан, нито съм имал обвинения за наркотрафик. Това уточни в защита на името си Венцислав Ангелов-Чикагото във връзка с публикацията в „Утро“ от 5 юни „Пускат предсрочно от затвора превъзпитания Венци Чикагото“.
Справка в присъдата му показва, че Ангелов е признат за виновен за това, че е „извършил приготовление към престъпления“, свързани с придобиване и притежание на наркотици с цел разпространение. Това се изразявало с „осигуряване на средства, намиране на съучастник - И.Т.И., който без надлежно разрешително с цел разпространение да придобие от неустановено лице в Лима, Перу, високорисково наркотично вещество и да го държи оттам до Мадрид“. Признат е за виновен и за „намиране на преносител - П.А.А., който като опосредствуван извършител да получи и пренесе високорисково наркотично вещество от Лима, Перу, и да го държи оттам до Мадрид“. Осъден е и за „създаване условия за извършване на намисленото престъпление и даване на указания на И.Т.И. и П.А.А.“.
Със същата присъда Ангелов е признат за невинен и оправдан в това, че „в съучастие с П.А.А. подбудил и подпомогнал същия, без надлежно разрешително да придобие от неустановено лице в гр. Лима, Перу, високорисково наркотично вещество - 5 1719.9 г кокаин, с активен действуващ компонент 82.1%, на стойност 1 448 132 лв. и да го държи от там до гр. Мадрид, Испания, с цел разпространение“.