Предположения и хипотези, на чиято база шофьор бил санкциониран за преминаване на червен светофар, за малко да му струват 100 лева глоба и минус 8 контролни точки от талона. На първа инстанция обаче съдът се намеси в полза на санкционирания и отмени акта му, но решението може да се обжалва.
Конфликтната ситуация се разиграла на кръстовището на ул.“Плиска“ с ул.“Тулча“ на 15 септември. Тогава „Пежо“ направило завой към „Тулча“, а в същото време пътен полицай бил с гръб към светофара в тази част, но пък наблюдавал дублиращ светофар на същото кръстовище и по сигналите му си направил извода, че колата е преминала на забранен сигнал. Шофьорът оспорил логиката на контрольора и обяснил, че е минал на жълта светлина, но въпреки това се сдобил с акт, а за свидетел на случката бил спрян друг водач.
След като историята стигна до съда, стана ясно, че свидетелят всъщност се подписал на празна бланка, която постфактум била попълнена със съдържание около засеченото нарушение. А според правилата актът трябва да се напише изрядно, след което да се подпише от страните. За да си спестят време обаче, униформеният пренебрегнал установения ред, което не се хареса на съда. Отделно магистратите прецениха, че шофьорът е преминал на разрешен светофар, но е спрял малко след него, за да пропусне пешеходците на зебрата в непосредственост и затова реално е направил завоя на жълта светлина. 
Потвърждаването на акта би означавало да се изхожда само от предположения и хипотези, което е недопустимо, посочи съдът на първа инстанция и отмени санкцията, но решението може да се обжалва.