Автомивка на ул.“Потсдам“, офис на бул.“Липник“ и магазин за обувки на „Александровска“ са поредните търговски обекти, уличени от данъчните в нарушения и подлежащи на запечатване за срок до 30 дни. Към момента в черния списък на НАП фигурират 34 търговци от Русенско. През него вече минаха какви ли не обекти - магазини, ресторанти, барове, места за настаняване, дори таксита, лекарски кабинети, бензиностанции и резервоари, а сега за първи път и офис. 
Налагането на нарушителите на принудителната административна мярка „запечатване на обект“ за срок до 30 дни се прилага за случаи като неиздаване на касова бележка, „пропускане“ на ежедневното отчитане на оборотите от продажби или използване на фискално устройство, което не е от одобрен тип, няма изградена дистанционна връзка с НАП или е модифицирано чрез прибавяне или премахване на отделни компоненти. Мобилните групи данъчни инспектори са много активни и не минава седмица без да хванат някого в нарушение и да му наложат наказателни мерки.
Търговците често оспорват тези актове, така че запечатването може да се забави с месеци докато минат всички обжалвания или да бъде отменено от съда.