Обществото като цяло се отваря и подкрепя социалните услуги, изпитва емпатия към децата с увреждания. Това заяви директорът на Комплекса за социални услуги „Св. Св. Константин и Елена“ в Пловдив Марина Ватева в коментар за постигнатото по време на кампанията „Мисията е възможна“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Целта на кампанията е да популяризира добрите примери в процеса на деинституционализация на грижите за деца и да промени негативните обществени нагласи към децата от социалните услуги. Ватева разказа, че услугата, в която работи, постоянно получава дарения, редовно има доброволци, които идват да работят с децата, безплатно ползват различни услуги, като солни стаи, например.
„Всичко това и ред други положителни дейности успяха да променят общите страхове и неразбиране на обществото към процеса на деинституционализация в самото начало“, допълни Ватева. Тя смята, че възгледите на хората постепенно са се променили и те са осъзнали, че всички сме страна в процеса и трябва да помогнем на хората в неравностойно положение. Всички потребители спрямо потенциалните им възможности ползват съпътстващи услуги в общността, подлежащите посещават масови училища или Центрове за специална образователна подкрепа. 
Ватева разказа за Димитър Грозданов от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Тракия 1“ в Пловдив. Димитър е ученик в трети клас на СУ „Димитър Матевски“, където се радва на подкрепата на учители и съученици, които полагат огромни грижи за преодоляване на пропуските в учебния материал. „Приятелството не свършва дотук. Деца, родители и учители са загрижени за нашите потребители. За всеки празник те ни гостуват, като радват децата ни с програма и лакомства. Хората от квартала все по-често контактуват с потребителите ни. Приемат децата от услугата и не се страхуват да оставят децата си да играят с тях“, разказва директорът на КСУ. От ръководството на Комплекса има осигурен транспорт, който улеснява процеса на работа и дава възможности за извеждане на децата при посещения в институциите, организиране на екскурзии и други мероприятия, които спомагат за разнообразяване на техния живот.
„Мисията е възможна“ е национална кампания на Министерство на труда и социалната политика чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, целяща промяна на обществените нагласи към децата от социалните услуги. Повече за „Мисията е възможна” като кампания и дейности можете да прочетете на http://esf.bg/misiata.