Косово покоси България насред София с гол в 93-ата мин за 3:2  и така класирането на европейското първенство догодина вече изглежда като мираж.

От 4 мача националите имат само 2 т. С успеха на "Васил Левски" косоварите вече са с 5 т., а и с мач по-малко.

Футболистът на германския "Вердер" Милот Рашица бе точен в 14-ата мин. Тогава при центриране Страхил Попов пробва да избие топката с пета, но тя попадна у косоваря и той не сбърка.

В 43-ата мин капитанът на България Ивелин Попов със страхотен далечен удар успя да изравни.

През първата част нашите имаха един удар на Кирил Десподов, докато гостите създадоха 2 опасности.

След почивката националите заиграха значително по-добре и в 55-ата мин влезлият като резерва за втората част защитник Кристиан Димитров вкара за 2:1 с глава. Това стана след центриране от корнер на съотборника му в пловдивския "Ботев" Тодор Неделев.

В 74-ата мин обаче Косово изравни. При центриране отляво вратарят Николай Михайлов не прецени кога да излезе, за да пресече полета на топката и Ведат Мурики с глава вкара за 2:2. Малко след това той пак вкара с глава, но от засада.

Състави:

България: Н. Михайлов - Стр. Попов, Божиков (46-Кр. Димитров), Недялков, Горанов - Костадинов - Ив. Попов, Неделев (70-Г. Илиев) - Г. Иванов, Иса (79-Чунчуков), Десподов.

Косово: Мурич - Войвода (62-Хадергьонай), Рахмани, Алити, Кололи - Халими, Воца (62-Рашкай) - Жегрова (76-Рашани), Целина, Рашица - Мурики.