Един от най-добрите майстори на аероснимки и то не само у нас - русенският фотограф Явор Мичев, продължава да жъне изключителни успехи. През уикенда новините за поредните ценни отличия за майстора на дрона буквално заваляха. 
Русенецът спечели златен медал от Международната федерация за фотографско изкуство /FIAP/ за уникалната си въздушна снимка на солниците в Бургас. За кадъра, озаглавен „Солта на морето“, Явор беше избран и за най-добрия автор в отворена категория „Цветна“ на престижния шести Международен фотосалон Пловдив. Петчленно жури от българи и чужденци с председател Рикардо Бузи от Италия в рамките на три дни оцени 4006 постъпили кадъра и избра финалната колекция от шест раздела на изданието. В оспорваната конкуренция седем от осемте подадени фотографии на Явор Мичев стигнаха до финалната селекция. Русенецът получи и почетната награда на другата световна фотографска организация PSA за снимката „Царевец“. Кадърът му „Скорост“ пък беше отличен с поощрителна награда от журито. 
През уикенда фотографът прибави към колекцията си с награди и още едно ценно отличие. Той спечели сребърен медал от юбилейното издание на фотографската академия „Янка Кюркчиева“. Явор подаде шест фотографии, като всички влязоха във финалната селекция. Една от тях - Шествието на Богоявление, бе отличена със сребърен медал в категорията „Репортажна фотография“. 
Явор определя спечелените медали от престижните фотографски академии и федерации като много ценни и като сериозни постижения, имайки предвид това, че той не членува в тях.