200 ученици от 11 града взеха участие в Националния летен турнир по информатика, който се проведе от петък до неделя в сградата на Русенския университет.
В съботния ден след сериозна надпревара бяха излъчени победителите в петте възрастови групи. Сред тях са и русенците Биляна Инджева /класирана в челото на групата на учениците от 9 и 10 клас/ и Петър Няголов при най-големите - групата на 11 и 12 клас. 
В неделя бяха проведени и последните контролни за определяне на националните отбори, които ще представят България на предстоящите международни състезания. В националния тим старша възраст, който ще участва в Международната олимпиада по информатика в Азербайджан, е 12-окласникът от русенската Математическа гимназия Петър Няголов, който е в екипа заедно с Радослав Димитров от Пловдив, Александър Кръстев от Варна и Мартин Копчев от Габрово. 
На Балканската олимпиада по информатика България ще бъде представена от националния отбор младша възраст. В него също има русенец - това е Виктор Кожухаров, който ще се състезава заедно с Мартин Копчев от Габрово и Андон Тодоров и Александър Радославов от София.