Първи асистент съдия станал мишена на разлютена агитка, която допълнително разгорещявала футболните страсти с алкохол. Всяко съдийско решение предизвиквало бурно недоволство особено в един от феновете, който през цялото време псувал, викал, излизал на терена и налитал на бой. 
Напрегнатият двубой между „Смирненски“ и „Мартен“ се играл на 30 април 2017 година. Ситуацията излязла извън контрол, когато поредно съдийско отсъждане срещнало бурна съпротива и огненият ултрас директно отишъл до съдията и му ударил юмрук в брадичката. Последвал втори удар, който попаднал във врата му, след което му приложил захват, от който реферът не успял да се измъкне. На помощ му се притекли няколко човека от публиката, които със сила отскубнали рефера от ръката на фена.
За хулиганската проява запалянкото вече стигна до съд и бе глобен с 1500 лева, но съдията заведе отделно дело за обезщетение заради преживяната демонстративна агресия. На първа инстанция съдът прецени, че униженият футболен арбитър напълно заслужава претендираните 3000 лева и осъди огненият фен да му ги плати, но решението може да се обжалва.