Майсторският гол, който нападателят на "Дунав" Исмаил Иса вкара в дебюта си за националния отбор в европейската квалификация срещу Чехия /1:2/, означава, че шансовете да остане в русенския отбор клонят към нула, научи "Утро". Неговият договор с дунавци изтече и имаше някакви надежди за подновяването му, но те все повече изглеждат химерични. 
Преди двубоя на чешки терен интерес към Иса имаше от "Черно море". Сега се говори, че и старши треньорът на "Берое" Александър Томаш прави сметки как може да подсили отбора си без трансферна сума с един много добър за българските стандарти нападател. Към новия национал гледали и от "Ботев" /Пд/. 
Вода в мелницата на тарана наляха и капацитети като бившия национал Емил Кременлиев, според когото Иса е най-добрият от българските футболисти в мача срещу Чехия. Без ни най-малко да подценяваме качествата на тарана, щом дебютант като него завърши срещата под №1 в селекцията на Балъков, можете да си представите какво бе нивото на другите ни играчи.   
Според наши източници Исмаил ще изчака още малко. Първо ще се огледа за оферта от чужбина. Ако липсва достатъчно добро предложение, ще преговаря с български клуб.
А днес старши треньорът на "Дунав" Людмил Киров ще събере отбора за първа тренировка. Заниманието на базата в "Здравец" ще започне в 18 часа. 
Тогава ще се разбере, кои са новите футболисти, чиито имена наставникът държеше да не споменава предварително.