Като пъстра вихрушка излязоха на сцената в Доходното здание пораснали момчета и момичета, покръстени в любов към народните традиции от детско-юношеския фолклорен ансамбъл "Зорница". Ветераните от ансамбъла зададоха вихрения ритъм, в който премина целият двучасов концерт за 50-годишнината на танцовия състав, хора и оркестъра, който препълни залата и изпълни пътеките покрай редовете с десетки правостоящи.
Бурни дълго нестихващи ръкопляскания съпътстваха всички изпълнения на танци, песни и обичаи, които представиха и различните възрастови танцови състави, и малките певици Арзу Мехмед, Мартина Мартинова, Мария Лозанова и Теодора Емилова, и народният хор и оркестърът. Публиката възхитено аплодираше хореографските композиции на дългогодишния главен художествен ръководител на ансамбъла Милка Железарова и на нейните колеги. 
Накрая малки и големи изпълниха шарена финална кода /завършек на спектакъла/, в която се включиха всички. Водещият церемонията, актьорът Любомир Кънев обяви поздравителни адреси от областния управител Галин Григоров, кмета Пламен Стоилов, от председателя на българското представителство на ЦИОФФ, а много танцови състави от Русе и страната също изпратиха поздравления и цветя. А всички в залата поздравиха абитуриентката от ансамбъла Йорданка Димитрова и отправиха специални благодарности към Милка Железарова.