Пореден опит на данъчните инспектори да затворят търговски обект удари на камък, след като съдът прецени, че до рестриктивната мярка се е стигнало без  причина.
Има съответствие между регистрираните на касовия апарат продажби, служебно въведените суми и фактическата наличност на парите. От това следва изводът, че всяка покупка, извършена през деня, е отразена чрез фискалното устройство, посочи състав на Административния съд. 
С това магистратите оборват становището на НАП, че магазинът за обувки "Стоп енд шоп" не е издал касова бележка на един от клиентите си на 20 декември 2018 година. Според данъчните инспектори продавачката пропуснала да издаде бон за покупка на чифт стелки и връзки за обувки на стойност 2.50 лева. Заради това магазинът трябвало да бъде наказан със седемдневно принудително затваряне.
Оказало се обаче, че вероятната причина, довела до суровата санкция, е в това, че часовникът на касовия апарат не бил сверен, а вървял малко над 30 минути напред спрямо астрономическото време. Затова липсвала бележка от реалния час на покупката, тъй като по документ тя била извършена по-късно. Отделно станало ясно, че въпросната продажба била маркирана на една касова бележка с още една продажба, а не на самостоятелна касова бележка и затова липсвал бон с конкретната сума от 2.50 лева. Въпреки това сметките излизали, с изключение на 2 стотинки, които според съда са просто невзето ресто. Затова магазинът ще продължава да работи в нормалния си ритъм. Решението обаче може да се обжалва.