На 6 и 7 юни се състоя заключителната среща по проекта „Артистичен подход към бизнеса, образованието, предприемачеството и културата“ /A BEE C - Artistic Approach to Business Education, Entrepreneurship and Culture/, инициатор и координатор, на който е Първо частно училище „Леонардо да Винчи“. Партньори бяха училища от Полша, Румъния, Хърватска и Португалия. Проектът бе реализиран с финансовата подкрепа на програма Еразъм+ на ЕС под номер 2017-1-BG01-KA219-036227.
Целта на проекта беше да се тества неформално образование за децата в областта на икономиката, чрез създаване на художествени продукти, както и въвеждане в мърчандайзинг и творческо разпространение.
Проектът реализира целия процес на верижно създаване на художествени продукти - сценична игра /театрална постановка/, комикс, електронна адаптация на историята чрез игра, както и съпътстващите го дейности за децата - изработване на декори и костюми, рекламни материали и ръчно изработени от децата предмети.
Талисманът на проекта „Пчелата“ бе избран неслучайно с цел да внуши идеята за трудолюбивите хора, от една страна, и да бъде индикатор за чиста околна среда от друга. 
Екипите от всички страни-партньори заедно написаха пиеса за доброто и злото в света на работливите пчелички. Децата научиха как се прави това на едноседмична обучителна среща в Хърватска от режисьор от Народния театър в Загреб, професионални сценаристи, актьори и сценографи, и всичко това на английски. Пиесата бе поставена на сцена във всяка от страните партньори.
Леонардовските пчелички изработиха много интересни и атрактивни сувенири, които продадоха с благотворителна цел. Социалното предприемачество, залегнало в проекта провокира децата да помагат на по-слаби от тях и те решиха да дарят всички събрани средства от реализацията на изработените от тях предмети на Отделението по неонатология на Русенската болница. С тях през есента на 2018 година беше закупен пулсов апарат за наблюдение нивото на кислород в кръвта на новородените.
Изключително интересно за децата беше да превърнат дългия театрален текст в комикс. И отново нуждата от обучение заведе всички художници и аниматори в Португалия, където те се срещнаха с професионални автори на комикси и аниматори от Лисабон. 
И още по-интересно стана, когато комиксът оживя на компютър, като анимация или игра. Всички резултати по проекта са напълно безплатни и общодстъпни чрез сайта на училище „Леонардо да Винчи“.