Бързах да закарам череши от Гърция за Румъния, затова реших да дам 20 евро на полицаите, като не си дадох сметка, че ще нося наказателна отговорност. Виновен съм, признавам си, но това ми се случва за първи път. Имайте предвид, че имам 2 деца и 6 внуци, затова ако може ме накажете с глоба, но да не влизам в затвора. Това заяви пред състав на Русенския окръжен съд Станеску М. от Букурещ, който бе засечен на 29 май в опит да подкупи двама пътни полицаи. При ареста 61-годишният мъж вдигна 180/100 кръвно и 32 ммол/л захар, едва не получи удар и се наложи да бъде закаран в болница за стабилизиране.
Станеску бе спрян на Беленския баир в 6.45 сутринта заради изпреварване на забранен участък. Впоследствие се оказало още, че шофира без колан. За да не му напишат акт, професионалният водач решил да пусне през отворения прозорец на патрулката банкнота от 20 евро за скромна почерпка, но така само се вкарал в беля.
И прокуратурата, и адвокатът на Станеску поискаха той да бъде наказан с 1 година условно и 100 лева глоба, като съдът се оказа по-благосклонен и го осъди на 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 300 лева глоба.