Три християнски празника обединява за мюсюлманите нашият Рамазан Байрам - Коледа, Сирни Заговезни и Задушница, тъй като сега ние почитаме мъртвите, като ходим на гробища, искаме прошка и целуваме ръка на по-възрастните, което се счита за благословия в такъв ден. Това разказаха вчера областният лидер на ДПС Дауд Ибрям и депутатът Бюрхан Абазов. Както всяка година те поканиха на една маса представители на местната власт, на политическите сили и журналисти, за да почерпят за големия мюсюлмански празник. 
Домакините получиха поздравления от кмета на Русе Пламен Стоилов и неговия заместник Страхил Карапчански, областния лидер на БСП Божидар Йотов и от зам.-ректора на Русенския университет проф.Пламен Даскалов. Всички гости опитаха от традиционната баклава, приготвена с ръчно точени кори от ветовска майсторка.
Моля за разбиране пред управата на града, ако е имало нещо през годините, за което трябва да поискам прошка. Но ако е имало нещо, то е било в името на града, заяви в духа на празника Дауд Ибрям.