Пътен полицай разказал на свой колега на какво нарушение е станал свидетел и въз основа на неговите думи бил съставен акт на шофьор на БМВ. Този способ за налагане на глоби обаче не се хареса на съда и паричната санкция бе отменена на първа инстанция.
Случаят е от 23 януари тази година. Малко преди 15 часа инспектор видял, че на кръстовището на бул."Липник" с ул."Иван Ведър" пешеходен светофар светел зелено. В същото време шофьор на БМВ пресякъл платното, което според разсъждения на полицая означавало, че е минал на червен сигнал и е извършил нарушение. За това бил глобен със 100 лева.
Районният съд изтъкна, че униформеният сам признава, че не е имал видимост на каква светлина е преминал автомобилът и не е изключено например да има липса на синхронизация на светофарната уредба и в крайна сметка соченият за нарушител да е преминал на разрешен сигнал. Дори според таксиметров шофьор, който изчаквал клиенти в района, колата била пресякла на зелено. Освен това актът бил съставен от друг полицай, който се доверил на колегата си, без да е видял нищо с очите си. Заради всичко това шофьорът се размина с глобата, но решението може да се обжалва.