200 лева глоба и 2 месеца без право да сяда зад волана и реално да не работи, тъй като е професионален водач, бил на косъм да отнесе шофьор на автобус. Провинението му било, че не спрял на точно указаното от автоконтрольорите място, което те преценили като неспазване на разпореждането им. Истината обаче се оказала друга, реши съдът на първа инстанция.
Не само че водачът се подчинил на вдигнатата стоп палка, но успял да реагира адекватно и да избегне  блъскането на полицай, се казва в мотивите на магистратите. По всичко личало, че на 21 октомври 2018 година той бил внезапно спрян, а автобусът нямало как да се закотви на място най-малкото защото е тежка машина, освен това шофьорът трябва да се погрижи за здравето на пътниците. Отделно палката била вдигната на участък от пътя Русе-Бяла, където няма отбивка и рейсът трябвало да спре на самото платно, което е риск за останалите участници в движението.
Заради всичко това Районният съд в Бяла сметна, че водачът не е попречил на полицейската проверка и отмени санкцията. Решението може да се обжалва.