Русе приема втория кръг от държавното първенство по автомобилизъм на писта. Организацията на домакинството е грижа на "Русе Кар Мотор Спорт" и общинската управа. 
Феновете на моторните спортове ще станат свидетели на надпревара в групите "Спорт", "Туринг", "Макси", "Енеос" и "Лада". Първите заявки на участващите пилоти са факт, от вчера функционира и специален сайт. 
Успоредно с това състезание шефът на "Русе Кар Мотор Спорт" Росен Даскалов ще даде началото на първия за България национален шампионат по безопасност на движението. Участие в него ще вземат деца и юноши до 18 години.  
"Идеята е заимствана от Финландия, която е на първо място в Европа по най-малък брой автопроизшествия. Искаме младите хора да бъдат подготвени отрано. Децата ще се състезават с картинги, а по-големите - с инструкторски автомобили. Предвиждат се теоретични и практически занимания. Имаме пълната подкрепа на кмета Пламен Стоилов", обясни пред "Утро" председателят на българската федерация по картинг и създател на българските суперколи "Син Карс".
На въпроса дали феновете на мотоспорта в Русе ще видят някой от неговите болиди, Росен Даскалов отговори: "Ще преценяваме под каква форма ще е. Единият автомобил е тук, а другият е на разположение на италиански отбор, който се състезава с него в европейския шампионат".
Предприемчивият русенец разкри и една новина - че се работи усилено по изграждане на модерна писта за картинг в Русе.
"На този етап не бих искал да конкретизирам къде ще се намира тази писта. Действаме по проекта с всички сили. Идеята не е самоцелна, а е подчинена на грижата да работим с младите хора така, че катастрофите по пътищата на страната ни да намалеят драстично", каза инж Даскалов.