27-те приза от националния ученически конкурс „Бог е любов“ бяха обявени вчера на тържествена церемония в Русе, който бе избран за втори път за домакин на финала на състезанието в неговата 18-годишна история. Финалистите бяха поздравени от Русенския митрополит Наум, а началникът на Регионалното управление на образованието Росица Георгиева припомни, че това е може би единственият конкурс, в който се дават само първи награди. 
Специален поздрав към талантливите ученици от различни български градове отправиха деца от русенската детска градина „Пинокио“, които рецитираха стихове и изпълниха тематични танци, сред които и Танц с чадъри в унисон с времето през последната седмица. Оригинален чадър, освен другите подаръци, получи и спечелилата Голямата награда на конкурса 11-окласничка от видинския град Брегово Силвия Стефанова. Измайстореният от нея Ноев ковчег с подбрани двойки миниатюрни животни от мишки и коне до лемури и жирафи, предизвика огромен интерес и на публиката в Синия салон на хотел „Дунав“ вчера. 
Две първи места бяха присъдени на даровити русенски десетокласнички от Професионалната гимназия по архитектура, строителство и градоустройство. Борислава Борисова спечели приза с цветна икона, а Габриела Григорова - с графично библейско изображение. В Русе останаха и две от поощренията - на Петя Димитрова, 2 клас от училище „Иван Вазов“, и на Емилия Петрова, 4 клас от „Братя Миладинови“.