"Електроразпределение Север" призова към максимална бдителност в сезона на летните бури с градушки и мълнии, които понякога правят опасен престоя в близост до електрически съоръжения. С особено внимание трябва да се подхожда при аварии на въздушни кабели и проводници.
По време на буря стойте максимално отдалечени от електрически стълбове, проводници, трафопостове и други съоръжения, които са част от електроразпределителната мрежа, съветват от "ЕРП Север". Ако забележите скъсан проводник, не се доближавайте на по-малко от 10 метра от него и предприемете мерки, с които да предотвратите достъпа на трети лица до зоната на опасност - например чрез поставяне на ограждения. Незабавно се свържете с "ЕРП Север" на денонощния телефон 0700 1 61 61 или на националния спешен телефон 112! Препоръчително е да останете на мястото на аварията до пристигане на аварийните екипи. 
Ако от съображения за безопасност се налага скъсан проводник от мрежата ниско напрежение да бъде преместен и не е възможно да се изчака пристигането на специализираните екипи, преместването трябва да се направи с повишено внимание, като се използва напълно сух пластмасов или дървен предмет с дължина не по-малка от 2 метра.
"ЕРП Север" призовава всички компании, които притежават високогабаритна техника, да спазват стриктно правилата за безопасност и да работят с повишено внимание в близост до електропроводни линии. Спазването на правилата за безопасност ще предотврати злополуки с хора, унищожение на техника и реколта, както и щети по електроразпределителната мрежа.