„Дунав“ заема 296-о място в равглистата за Европа, става ясно от публикация в сайта на УЕФА. Интересното е, че отборът, който едва се спаси от изпадане, е пред „Берое“ /297-а позиция/ и „Черно море“ /298-а/, ЦСКА е на 289-а, „Левски“ - на 294-а, „Ботев“ /Пд/ - на 295-а.  „Славия“ е на 291-о място.
Класацията определено изглежда нелогична. По каква точно методика и въз основа на какви данни е направено това подреждане, знаят само капацитетите и статистиците в европейската централа. Най-вероятно обаче „Дунав“ фигурира в ранглистата заради участието си в Лига Европа преди 2 години, когато загуби двата си мача срещу казахстанския „Иртиш“ /0:1 и 0:2/.  
Най-напред от нашите отбори е шампионът „Лудогорец“. Тук вече няма никаква изненада, защото разградчани са неизменни участници в евротурнирите. Това ги класира на 58-о място с коефициент 27.
Една позиция пред „орлите“ е отборът на „Астана“, направил знаменита серия под ръководството на бившия си вече старши треньор Станимир Стоилов. 
В първата тройка в Европа са „Реал“ /Мадрид/, „Барселона“ и „Байерн“. Тези тимове отпаднаха обаче от Шампионската лига, а „Реал“ дори остана трети в първенството на Испания след „Барселона“ и „Атлетико“ /Мадрид/
Явно листата е направена със задна дата и при следващата й актуализация в челото й ще бъдат тимове като „Ливърпул“, „Манчестър Сити“ и др.