Лек автомобил „Фолксваген Поло“ се обърна и пламна  до Божичен. За късмет двамата пияни до несвяст млади роми в нея успели да се измъкнат и да се спасят от адска смърт.
Инцидентът е станал малко след полунощ вчера на опасния завой между двата разклона за известното със скъпите си имоти село. Двама неправоспособни 20-годишни младежи от търновското село Камен взели фолксвагена на бащата на единия от тях без негово знание и отишли на гости на негови роднини в Борово в понеделник следобед. Там започнала тежка почерпка с много ракия и бира. Малко преди полунощ, вместо да си легнат, гостите решили да се прибират. Домакините опитали да ги спрат, но като разбрали, че това е невъзможно, се обадили на бащата на момчето, което седнало зад волана. Човекът се видял в чудо и помолил родата да не позволи на сина му да потегли, но докато се водел разговорът, фолксвагенът тръгнал със свирещи гуми. 
В центъра на Борово пияният шофьор объркал посоките и завил към Две могили, вместо към Бяла, а след това настъпил здраво педала на газта. На опасния завой край Божичен навлязъл в насрещната лента, завъртял рязко волана вдясно да се върне в платното си, но се озовал по таван в нивата. Двамата младежи много бързо изтрезнели, чули че бензинът изтича върху двигателя и по най-бързия начин излезли от купето, след което то лумнало в пламъци.
Сигнал за горяща кола е получен в пожарната в Русе 34 минути след полунощ вчера. На място пристигнал екип огнеборци от Първа пожарна служба, които загасили огъня, но от колата останали само ламарините. Водачът и спътникът му са откарани в болница „Канев“ с линейка, където прегледът установил, че пътникът е с четири счупени ребра и оток на белия дроб, а шофьорът има само натъртвания. На двамата са взети кръвни проби, чийто резултати ще покажат колко точно промила са били в основата на тежкия инцидент.