Кметът на Ветово Георги Георгиев се отказа от опитите си да представи на общинския съвет в градчето бюджета, който е изготвил за 2019 година. В същото време в съда тече оспорване на бюджета от 2017 година.
След близо половингодишни опити Георгиев е публикувал от свое име съобщение на сайта на общината, че към днешна дата финансовата рамка вече не е актуална, а досега нито е разгледана, нито обсъдена от съвета, затова изтрива файла с приходите и разходите от интернет страницата.
В същото време сагата с бюджета отпреди 2 години се очаква да запълва съдебното лято, след като вчера повторното гледане на делото в Административния съд не успя да започне. Причината - председателят на съвета д-р Мехмед Мехмед и неговите адвокати са нередовно призовани и още ден преди насроченото заседание сами поискали то да бъде отложено. Защитниците му впрочем се явиха в съдебна зала и обясниха, че макар да присъстват, не са успели да се организират и подготвят за делото и дошли да чуят за коя дата ще бъде отложено. 
Няма внесен проектобюджет за 2019 година, макар той да е подготвен, защото няма компетентно звено, което да го получи. А самият д-р Мехмед отказва да го получи лично, обясни адвокатът на кмета Йордан Дойчинов и даде предварително неофициален отговор на въпросите на съда. От неговите думи стана ясно и че през последните години не е бил приеман и отчет на бюджетите. 
Сагата с неприемането на финансовите рамки на Ветово е дежурна и се разиграва всяка година. Обикновено се опира и до съда, като делото за бюджета за 2017 година стигна и до Върховния административен съд, който го върна в Русе за ново разглеждане. Коренът на споровете е в обтегнатите отношения между кмета Георгиев и председателя на съветниците Мехмед, които преди 4 години бяха противници на кметските избори.