51-годишният Венцислав Ангелов-Чикагото да напусне предсрочно затвора в Белене и от 7 юни да е свободен човек. Това решение е взел Окръжният съд в Плевен след молба на Ангелов да бъде освободен. Решението може да се обжалва, но това едва ли ще се случи, тъй като и прокуратурата е сметнала, че известният русенски герой си е взел поука и заслужава свобода.

Оказва се, че осъденият за наркотици Ангелов всъщност се е влачил по съдилища и съдебни инстанции повeчe време, отколкото реално е изтърпявал присъдата си. Той бе осъден на 9 юли 2014 година в Русе на 6 години затвор за трафик на дрога, но в края на септември 2015 година Върховният касационен съд намали наказанието му на 3 години и половина. Докато системата се задвижи и потърси Ангелов, за да го вкара в затвора, той забегна зад граница и се укрива от правосъдието 3 години - до юни 2018 година. Тогава бе открит в германския град Лименщайн и директно пратен зад решетките в Белене. Година по-късно Чикагото вече предвкусва отново свободата, тъй като по сметките на съда фактически е изтърпял 2 година и 3 месеца затвор като се вземат под внимание задържанията му в ареста, работата, която е полагал, и реалният му престой в килия. Неизлежаният му остатък е 1 година и 2 месеца.
От протокола на съдебното заседание в Плевен става ясно, че Чикагото е примерен, дисциплиниран и работлив затворник. Посочва се, че активно е участвал в ремонта на столовата, на спортната зала, водил курс за промяна на криминалните нагласи, участвал в беседа как правилно да изразходваме финансовите си средства. Освен това бил активен в спорта - и като организатор, и като участник. По тази причина преминал от строг на общ режим в затвора. Взел дейно участие в построяването на оранжерия към затвора, а трудът, дисциплината и коректното му отношение към останалите затворници и администрацията показвали, че се поправял и това е основанието да бъде предложен за условно предсрочно освобождаване.
Така съдът прецени, че по всички личи, че Чикагото вече си е научил урока и през следващите 1 година, 2 месеца и 10 дни срещите с пробационен служител ще са достатъчно наказание за превъзпитанието му.