37 литра дъжд на квадратен метър е средното измерено количество в двете метеорологични станции в Русе за девет часа в неделя вечерта, съобщи вчера ръководителят на обсерваторията към Националния институт по метеорология и хидрология Емил Иванов.
Няма получени сигнали за отводняване на жилищни сгради и дворове, закъсали автомобили или пострадали хора след изсипалия се пороен дъжд в неделя през нощта. 
Заради падналите интензивни валежи обаче за известно време беше затруднено движението по основните булеварди в града, които при всеки по-силен дъжд остават под вода. Непроходими бяха бул. "Липник", районът около Симовата мелница, бул. "България" около бензиностанция "Шел" и на разклона за хижа "Приста". В ниската част на бул. "Христо Ботев" водата стигаше до праговете на автомобилите.
В социалните мрежи имаше сигнали и за образувала се огромна локва по обновения бул. "Придунавски". На места по пътните платна имаше наноси от кал, като екипи работиха по почистването им.
Никъде в областта не е валяла градушка, а поройният дъжд не причини материални щети на уличната мрежа, каза зам.областният управител на Русе Валентин Колев. Той посочи, че реките и водоемите в областта са с достатъчно свободни обеми.