17-годишен ученик в двемогилската селскостопанска гимназия се сдоби с присъда, след като призна, че на пияна глава взел фолксвагена на свой познат, при когото припечелвал по някой лев докато не е в клас. Кръгчето на неправоспособния младеж, който тогава карал последната си година в училището, приключило със забиване на чуждата кола.
Случаят е от декември 2017 година, когато собственикът на фолксвагена го спрял в стопански двор, където отглеждал овце и по навик не извадил ключа от таблото, което впоследствие се оказало грешка. Вечерта земеделецът се събрал на маса с няколко познати, които наемал отвреме-навреме да му помагат. Сред тях бил и 17-годишният ученик, който след няколко чаши събрал кураж да покаже колко е добър зад волана. След като по-голяма част от компанията вече била омаяна от наздравиците и повечето купонджии легнали да спят момчето предложило на последния буден да го закара до дома му. Човекът уж твърдо отказвал, но изведнъж склонил и двамата седнали в колата. Пътуването им приключило с лека катастрофа в паркиран на улицата форд, след която пийналият и неправоспособен шофьор спокойно се прибрал у дома пеш.
За среднощните си геройства вече пълнолетният младеж получи от съда в Бяла половин година пробация. Присъдата може да се обжалва.