Бул.“Придунавски“ и свързаните с него улици „Баба Тонка“, „Райко Даскалов“ и „Църковна независимост“ вече са отворени за движение с доста промени в организацията. Те са в сила от днес и са свързани с обърнатото движение и знаците за предимство по изцяло обновените пътни отсечки, което вероятно в началото ще обърка шофьорите.
„Придунавски“ става двупосочен в участъка от пл. „Свети Никола“ до кръговото кръстовище на „Фердинанд“. При кръстовището на булеварда с ул. „Велико Търново“ е обособена лента за ляво завиване, а по самата улица движението към централна градска част е еднопосочно. 
Една от по-съществените промени е смяната на посоката на движение по „Райко Даскалов“, която става еднопосочна от „Придунавски“ към ул. „Любомир Пипков“. Еднопосочна е и „Любомир Пипков“ в участъка от „Райко Даскалов“ към „Църковна независимост“. По самата „Църковна независимост“ движението също е обърнато еднопосочно от пл.“Свобода“ към „Придунавски“. 
Другата централна улица, която изцяло беше реконструирана, е „Баба Тонка“, като тя е сигнализирана, че е с предимство пред останалите пресечки. Тя е затворена към „Придунавски“ и към пл. „Свобода“, а по нея има еднопосочна велоалея. 
Вероятно в началото въведената нова организация на движението ще предизвика хаос сред шофьорите, но от общината умоляват всички стриктно да я спазват, за да не се допускат инциденти.