100 метра „разходка“ по ширината на пътното платно, завършила със завъртане на „Ауди А4“ на 180 градуса, съпроводена от форсиране на двигателя на автомобила, не била дрифт, а просто поднасяне заради заснежен участък. Тази версия изтъкна санкционираният за опасно шофиране водач на танцуващото ауди, като уточни, че за криволиченето наляво и надясно по платното на бул.“Потсдам“ виновна била буца лед. 
Само че майсторското му изпълнение станало точно след като подминал полицейски патрул и буквално пред погледите на униформените. Те веднага тръгнали след търсача на силни усещания и след няколко метра той спрял срещу тях в обратна на движението посока и отказал да подпише изготвения му акт.
За случката във вечерните часове на 30 ноември 2018 години С.Н. бе наказан с 3000 лева глоба, а книжката му бе отнета за 1 година. Той обжалва санкцията пред съда, но на първа инстанция тя бе потвърдена като все още  може да се оспори на още един съд.
Това е пореден засечен случай на дрифт в района на бул.“Потсдам“ зад Мол Русе, след като преди дни друг състезател оспори аналогичен акт за опасното си шофиране. Вероятно отсечката допада на „бързите и яростни“ шофьори и често им служи за писта, независимо, че това би могло да застраши живота и здравето на нормални хора, които смятат, че улиците са за придвижване, а не за опасни демонстрации.