Два са вариантите за финансиране на евентуалното преустройство на опасното кръстовище при "Джъмбо" в кръгово движение. Единият предвижда изграждането на съоръжението да бъде обвързано с планирания дългоочакван ремонт на пътя Русе-Кубрат. Това означава, че е необходимо да се направи промяна в проекта за реконструкцията на пътя. Преди това обаче трябва да се възложи проектирането на кръгово движение, което да създаде условия за безопасно преминаване и да сложи край на множеството катастрофи на една от най-конфликтните точки. 

Според проектантското решение ще стане ясно дали ще се наложи отчуждаване на земи и каква сума ще е необходима. Другият вариант е да се търси допълнително финансиране съвместно с общината, като все още тези възможности са на етап обсъждане с много условности. 
Темата за обезопасяването на проблемното кръстовище при магазин „Джъмбо“ отново излезе на дневен ред няколко дни след поредната катастрофа. Депутати повдигат въпроса за спешната необходимост от обезопасяване на кръстовището. Те искат регионалният министър Петя Аврамова да каже кога се предвижда да се изгради кръгово кръстовище на това място, както и какви мерки са предприети до момента за ограничаване на пътните инциденти в участъка. 
За обезопасяване на кръстовището в момента е поставена шумовибрираща маркировка. Тя е положена напречно на пътя, с определена дебелина е и издава силен шум и вибрации, които предупреждават шофьорите, че излизат от лентите. Такъв тип маркировка като технология се прилага за първи път в Русенска област, а и в страната все още не е толкова разпространена. Това всъщност е една от краткосрочните мерки наред с обновяването на вертикалната и хоризонталната сигнализация и засилено полицейско присъствие, за да не се допускат катастрофи. Те бяха взети и изпълнени след среща на различни ведомства през февруари по инициатива на Русенската окръжна прокуратура.
Истинското решение за опасния кръстопът обаче остава изграждането на кръгово кръстовище, за което настояват шофьори и експерти.