Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ връчи вчера за първи път наградите-грамоти „Гласът на българския бизнес“ за „Социално отговорна компания - партньор на община“ в областта. Ръководствата на шест от общините са номинирали 17 компании, които работят на тяхна територия. Наградите връчи зам.-председателят на КРИБ Николай Вълканов.
Призьорите в община Русе са „Еконт Експрес“, „Нетуоркс България“ и „Ас-Строй“. Първите две управляват фондации с множество социални инициативи, а производителят на градско и парково оборудване „Ас-Строй“ е известна с редовните си дарения за детски градини, болници и деца в неравностойно положение.
Отличени в община Бяла бяха МБАЛ „Юлия Вревска“ ЕООД, „Надежда М“ и ЕТ „Камен Шишков“.
Община Две могили посочи като социално отговорни компании „Директ Телемедия“, „Великови ДМ“ и „Органика България“, а община Иваново - „Тити 2“, РПК „Правда КООП 2008“ и „Винарски съюз“ - Нисово.
Община Сливо поле отличи социалния бизнес на „Моллов-Пласт“, „Фишери 2009“ и „Великов Агро“, а община Ценово направи две номинации - „Агрола Екоинвест“ и „Булстрой“.
Бяха връчени и три специални награди от името на КРИБ. Община Русе беше отличена с грамота за социално-отговорна община за 2018 в област Русе, а другите отличия бяха за две от най-големите компании в региона - „Астра Биоплант“ и „Дунарит“.