Братята боксьори Асан и Меджидин Юсеинови, познати като Асо и Мечо, за втори път се изправиха пред петчленен състав на Русенския окръжен съд заради тежкия побой над Светослав Борисов, когото заподозрели, че е запалил къщите им. Имотите всъщност са общинска собственост, но тъй като според спортистите им принадлежали, разнасяли Светослав от къща в къща, където на 3 пъти го налагали зверски. В отвличането му им помогнал братовчед им Демир М. и добре познатият на съд и полиция Георги Г., който е защитаван от артилерия адвокати, между които Марин и Димитър Марковски.
Екшънът е от 25 април 2017 година, когато Светослав бил примамен на среща с похитителите си, бил натикан в кола, воден край Текето. След това започнали изтезанията заплахите с убийство. Потърпевшият бил толкова ужасен от преживяното, че не посмял да сигнализира полицията. На следващия ден обаче, след като се видял с познат, според когото изглеждал смазан и с ужасен външен вид, се убедил, че е редно да потърси органите на реда.
Впоследствие боксьорите търсили сметка на свидетели по делото, опитали да ги накарат да потулят случая, защото осъзнавали, че ги грози затвор. А съдът вече ги наказа с 8 години решетки, след като братята признаха обвиненията срещу тях и делото им приключи по съкратен ред. Демир получи 5, а Георги - 6 години затвор. Всички обаче обжалваха, а втората инстанция във Велико Търново прецени, че делото в Русе не е водено по правилата и трябва да започне отначало. 
Вчера адвокатът на Асо и Мечо поиска двамата да бъдат освободени от ареста, но съдът прецени, че мястото им е там. Магистратите глобиха и именитите адвокати Марковски-син и баща с общо 1200 лева, заради това, че отсъствието им от предишното заседание е дало причина делото да се отложи. Процесът ще продължи на 5 юли.