Известният в наркосредите Валери Берберов-Андиамото е задържан в русенския следствен арест, след като е хванат с пратка наркотици. Очаква се днес Русенската окръжна прокуратура да поиска от съда да го остави за постоянно зад решетките.
Заедно с Берберов е задържана и жена, на която е предавал наркотика в района на хижа "Приста", потвърди пред "Утро" окръжният прокурор Георги Георгиев.
По първоначални данни дрогата е амфетамин.
След излизането си от затвора Андиамото живеел в София, като се предполага, че не е прекъснал връзката с родния си град и е пътувал до Русе, за да пласира мръсната си стока.
Не са изтекли 5 години откакто Берберов е излежал последната си присъда и затова той все още се води рецидивист, уточни Георгиев.
Това е сигнал, че ако бъде признат за виновен, ще получи дълга присъда.
През годините на Берберов се носеше славата на дилър номер 1 на хероин в Русе, мастит наркобос и приближен на убития Антон Милтенов-Клюна.  
През 2004 година Андиамото беше осъден на 11 години затвор за разпространение на хероин, след като беше хванат с дози за 3000 лева. През 2009 година обаче е освободен предсрочно и година по-късно отново е заловен заедно с още шестима души по време на акция по бул.“България“ с над 350 грама амфетамин и марихуана. 
Андиамото нашумя и покрай делото за планиране на убийството на съдия Десислав Любомиров. Тогава Берберов свидетелства, че наркодилърът Симеон Симеонов-Голямото слънце готвел покушение срещу магистрата заради тежките присъди, с които наказал него и приятелите му от тъй наречената група на Паци. Берберов бе и защитен свидетел по делото срещу самия Пламен Кунчев-Паци, който в определен период бе сочен за негов конкурент в наркоразпространението в Русе.