Треньорката в „Дунав 2016“ Юлия Радева изведе момичетата до 12 години до държавната баскетболна титла. След края на финалите „Утро“ разговаря с Радева.

- Юлия, от колко време подготвяш тези състезателки?
- Бяха във втори-трети клас. Повечето от тях се изявиха силно на един фестивал, впечатлиха ме и ги поканих за тренировки. Други съм ги селекционирала една по една по училищата. 
- Очакваше ли толкова категоричен успех?
- Имах представа за резултатите на другите отбори и си мислех, че част от мачовете ни ще бъдат по-оспорвани. На практика обаче бяхме убедителни в почти всички двубои и останах леко изненадана от наистина категоричните победи със сериозна разлика.
- Би ли посочила момичета, които изпъкват над другите?
- Всички помогнаха за тази титла, но специално искам да отлича Ивета Петрова и Никол Йовчева. И двете тренират при мене от 1 клас. Ивета е център. Висока е 180 сантиметра и е много перспективна баскетболистка. Същото мога да кажа за гарда Никол Йовчева. 
- Може ли този отбор да бъде основата за бъдещ женски тим със сериозно присъствие в елита на страната?
- Въпрос на много фактори и на клубна политика. Разбира се, че може. При 14-годишните момичета също има интересни и много добри състезателки.
- Какво ти предстои?
- Още този уикенд ще ръководя отбора на квалификационен турнир в Русе за баскетболистки до 14 години. Ние сме първи в групата. Чакат ни мачове с "Черно море Одесос" и "Светкавица". Първите два отбора ще се класират за държавното.
- Ще се опреш ли на момичета от шампионския тим?
- Да, ще разчитам на няколко 12-годишни момичета. 
- Пожелаваме ти успех!
- Благодаря!