Животът е хубав и след 70-те - на това бе посветен вчерашният фестивал "Млади в старостта", организиран от БЧК, Регионалния съюз на пенсионерите, лечебни заведения "Медика" и библиотека "Любен Каравелов" в градинката пред най-големия дом на книгите в Русе.   
Това е инициатива на нашите над 200 доброволци, които активно работят към Ресурсния център на БЧК и изпълват със смисъл посланието си за любов и грижа към възрастните хора, каза председателят на БЧК Антоанета Ябанозова.
За хората от третата възраст бяха отворени четири ателиета - за почитателите на книгите, на здравословния начин на живот, за спорт и туризъм и за долекарска помощ в спешни състояния. Наред с това бяха представени и инициативите на доброволците на БЧК.
Част от тях разказаха как различните инициативи разчупват всекидневието им и гонят от него скуката и песимизма. 
Участвам в дружествата за подкрепа на деца в нужда и това ме кара да се чувствам щастлива и пълноценна. Ходим при деца, които са увредени, при деца, които са изоставени от родителите си - едните са от Борово, другите са от Брестовица. С тях устройваме празници, даже куклен театър им изнесохме. Ние се чувстваме жизнени, чувстваме се полезни, ние имаме сили наистина и да се преборим не само с нашите житейски проблеми“, сподели 74-годишната Величка Ганчева.
Аз винаги съм била много активна, спортувала съм, с йога се занимавам, така че това просто някакси естествено се получи. И е хубаво да даваш на хората някаква помощ, когато имат нужда. Винаги има нужда нещо още да се направи в живота, не бива човек да спира. Спре ли, си отива, допълни 72-годишната Стефка.
Примерът на събралите се над 20 участници във фестивала се оказа заразителен - за по-малко от час над 10 души от третата възраст се записаха за доброволци на БЧК.