Военнослужещи и бойна техника на НАТО ще преминат през Русе в началото на юни, за да участват в учения на алианса в България и Гърция.
На 2 и 6 юни военните колони ще влязат в града през Дунав мост и ще се отправят към танкодрума край Николово, където ще пренощуват. 

На 3 и 7 юни част от военната техника ще се отправи към учебния полигон край Ново село, останалата част ще замине за традиционното учение за противовъздушна отбрана край Шабла.
Полигонът „Николово“, както е обозначено от военните бившето трасе за обучение на водачи на тежки армейски машини, прекъсна дългогодишния си упадък преди две години. Това стана след като американска инженерна част го преобрази и съоръжението бе обявено, че става център за поддръжка на конвои на НАТО и ще се ползва за настаняването на преминаващи части за 1-2 денонощия. Първата група военни отседна в него пред юли 2017 година. Това бяха формирования от състава на 2-ри кавалерийски полк от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа.                У