Исмаил Иса се колебае дали да остане в "Дунав", пише "Тема Спорт". Другият му вариант бил тим в чужбина. Петър Патев пък не се колебае и вече е решил да си тръгне.
Нищо ново. Този филм сме го гледали. 
Никой не знае кой ще остане в русенския тим. Договорите на десет футболисти изтичат и не е известно кои от тях ще получат предложение за преподписване. И дали пък ще се навият да го направят.   
Статистиката казва, че през последната година през "Дунав" са минали над 30 футболисти! Шокиращо, нали? Малко е да се каже.
Няма да ви губим времето с изброяване, а и някои от имената вече даже не се помнят. То не бяха бразилци, сенегалци, ганайци, някакъв си Дерик Менса, Виктор Сандес и т.н. Последната странна птица бе нигериецът Дамиан Киме Мадуба, който потренира за здраве при юношите, без да помогне и на йота в мачовете на мъжете.
Номер 1 по "Ела си-иди си" беше само "Верея" и всички видяхме докъде стигна този отбор! 
С такова неразбираемо за здравия разум нечувано текучество, което вече като че ли се превърна в запазена марка на клубната политика, "Дунав" май ще трябва да гради от основите съвсем нов отбор. 
Защо тимът може би ще се мъчи в нов омагьосан кръг? Първият от отговорите е, че при юношите няма нито един футболист, готов да заиграе при мъжете. Другото е, че отново ще се търсят свободни агенти без големи финансови претенции. Класата на такива играчи обаче съответства на заплатите им. Третото е, че по-добрите футболисти на "Дунав" със сигурност ще получат оферти с по-добро заплащане. В "Царско село" и ЦСКА 1948, например, възнагражденията са доста по-високи. Така поне сме чували.
Разбира се, тази традиционна пасивност на трансферния пазар винаги може да бъде обяснена и оправдана със скромния клубен бюджет. Но пък със здраво стискане на кесията резултатът пак ще са инфарктни баражи /защото не искаме да мислим за директно изпадане/. 
На този фон би било прекрасно, ако "Дунав" запази поне ядрото си. Просто не можем да си представим отбора без Благой Макенджиев, Самуел Инкоом, Александър Исаевски, Илия Мунин, Красимир Станоев, Божидар Васев, Диян Димов, Георги Динков, Ахмед Ахмедов, Исмаил Иса. Ако част от тях си тръгнат, отново ще трябва да се гради къща из основи на гола поляна.