Мощно младо попълнение се влива в екипа на русенския Куклен театър - четирима току-що дипломирали се актьори от випуск 2019 на НАТФИЗ „Проф.Кръстьо Сарафов“ са избрали да започнат кариерата си от Русе. Те са от класа на Майя Енчева, при това са едни от най-талантливите и най-страхотните абсолвенти тази година, каза директорката на Кукления театър Теменуга Хараланова. Тя присъствала на дипломирането на Светлина Станчева, Ивета Маринова, Мартин Пашов и Димитър Пишев в навечерието на Деня на българската писменост и култура. 
Много им се радвам, каза Хараланова и добави, че не помни кога друг път в русенския Куклен театър са идвали наведнъж толкова много млади актьори. Горди сме, че трима от най-новото ни попълнение бяха номинирани за ежегодния приз за най-добър студент „НАЙНАЙНАЙ“, който се връчва всяка година на празничната церемония в Театралната академия. Тази година наградата отиде при единия от „русенските“ дипломанти - Мартин Пашов я спечели, добави директорката.
Тя е щастлива и от факта, че четиримата абсолвенти сами са пожелали да бъдат назначени не другаде, а в Русе. Димитър е от София, Мартин - от Айтос, Светлина е от Търговище, а Ивета - от Велико Търново. 
Четиримата току-що завършили актьори, които от тази събота са назначени на работа в русенския Куклен театър, още в понеделник влизат в репетиция. Трупата започва да подготвя нова постановка - „Пинокио“ по вълшебната история на Карло Колоди. Режисьор е Тодор Вълов, а премиерата, в която Светлина, Ивета, Димитър и Мартин ще направят професионалния си дебют, е планирана за 19 септември.