Нова катастрофа напомни за опасното кръстовище край „Джъмбо“, което стана обект и на експертни обсъждания, и на прокурорска проверка, но решаването на проблема е още далеч. 
Версиите на двамата участници в инцидента са различни, но се обединяват в едно - една от основните причини за него е липсата на добра видимост заради високата растителност и изкривените табели край пътя откъм село Червена вода.
Инцидентът стана вчера сутринта, когато идващо от Червена вода „Ауди 80“ спира на знака „Стоп“ на кръстовището. По думите на водача той се огледал, не е видял да идва друга кола и продължил пътя си. В последния момент от посока ДЗС към Русе го връхлетял „Фолксваген Голф“ на пътуваща за работното си място жена.
Според шофьора на аудито освен че колата му е останала  скрита заради храстите, голфът се е движил с прекалено голяма скорост и дори не е направен опит да се избегне сблъсъкът.
Жената от своя страна разказа, че аудито действително е било спряло на знака, но в момента, в който навлязла в кръстовището, е била засечена от него. Жената твърди, че се е движила с 90-100 км/ч по главния път и е натиснала спирачки, за да избегне удара, но без успех.
За обезопасяване на кръстовището в момента е поставена шумяща маркировка, но тя е изключително слаба защита от подобни инциденти. Истинското решение, за което настояват шофьори, експерти и русенският общински съвет със специална декларация, е изграждане на кръгово кръстовище. Това обаче трябва да се направи от АПИ, откъдето бяха дадени 2-3 подобни обещания с много условности, които засега са само добри намерения.